Méhészeti Arborétum

A kereskedelmi tevékenység mellett célunk még az is, hogy a Magyarországon termő Európa-hírű különböző mézfajtákat kóstolókkal, bemutató előadásokkal népszerűsítsük, növelve ezáltal is az egyébként nagyon csekély mézfogyasztást. Éppen ezért 2010-ben megnyitottuk (Pécstől 10 km-re Magyarsarlóson a BEMUTATÓ MÉHÉSZET-ünket, ahol a teljes méhészeti technológia megismerhető és egy, a méhektől védett tornácon biztonságosan megtekinthető a méhcsalád kaptáron belüli élete is. Ugyanitt egy MÉHÉSZETI ARBORÉTUM-ba Magyarország méhészeti szempontból legjelentősebb fáit és bokrait telepítettük, amelyek tájékoztató táblákkal ellátott sétaútról jól megszemlélhetők.
A BEMUTATÓ MÉHÉSZET és a MÉHÉSZETI ARBORÉTUM csak előre egyeztetett időpontban (térítés ellenében) látogatható. A szakmabelieken kívül várjuk iskolai csoportok, turisták és egyéb érdeklődő csoportok jelentkezését április 1-től egészen október 31-ig.

Az ARBORÉTUM tájékoztató táblái segítségével tanulmányozhatjuk a nektárt és virágport adó fákat, bokrokat. A kétoldalon elhelyezett kaptársorok mögött a MÉZHÁZ-ban megismerhető a méhészeti termékek elszedése, kezelése, csomagolása és a rostaszövettel védett „méhbiztos” tornácról a kaptáron belüli élet is megszemlélhető. A méhész egyéb munkáit is nyomon követhetjük, például a lépesméz, a propolisz termelést, valamint a virágpor elszedést és szárítást.